Αρχική Υπουργεία Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS του 13033

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS του 13033

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS προς το 13033 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω, όμως από τη στιγμή που υπάρχει κατάχρηση του μέτρου αυτού, σαφώς μπορεί να μπει και περιορισμός. Δεν μπορεί να μετακινούμαστε με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα» δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο αριθμός των SMS που στέλνονται από τους πολίτες προκαλούν προβληματισμό σε κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει προ ημερών σε ενημέρωση πολιτικών συντακτών ότι:

«Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν είναι το ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες επιτρέπονται. Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms μετά τις 9 το βράδυ για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Ο ίδιος, μιλώντας χθες στον Alpha 9.89, είπε πως στην πρώτη φάση της καραντίνας, ο μέσος όρος μηνυμάτων ήταν 2,6 εκατομμύρια.

«Νούμερα πάνω από αυτά αναμένουμε να δούμε φυσικά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ωστόσο πως «θα θέλαμε να βλέπουμε νούμερα κάτω από τέσσερα εκατομμύρια, και αρκετά πιο κάτω, γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ίσως μια υπερβολική χαλάρωση ή μετακίνηση που δεν θα δικαιολογούσε κάποιους από τους έξι λόγους που έχουμε επιλέξει να γίνεται μετακίνηση.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος αποκάλυψε πως μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα για μετακινήσεις.

Ωστόσο, σημείωσε πως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός πως στο πρώτο lockdown δεν είχαμε ανοιχτά σχολεία, μετακινήσεις ανηλίκων ενώ οι πολίτες δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το 13033, με αποτέλεσμα στην πρώτη φάση του lockdown να κυκλοφορούν περισσότεροι με έγγραφα μετακίνησης.