Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS του 13033

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS προς το 13033 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω, όμως από τη στιγμή που υπάρχει κατάχρηση του μέτρου αυτού, σαφώς μπορεί να μπει και περιορισμός. Δεν μπορεί να μετακινούμαστε με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα» δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο αριθμός των SMS που στέλνονται από τους πολίτες προκαλούν προβληματισμό σε κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει προ ημερών σε ενημέρωση πολιτικών συντακτών ότι:

«Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν είναι το ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες επιτρέπονται. Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms μετά τις 9 το βράδυ για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Ο ίδιος, μιλώντας χθες στον Alpha 9.89, είπε πως στην πρώτη φάση της καραντίνας, ο μέσος όρος μηνυμάτων ήταν 2,6 εκατομμύρια.

«Νούμερα πάνω από αυτά αναμένουμε να δούμε φυσικά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ωστόσο πως «θα θέλαμε να βλέπουμε νούμερα κάτω από τέσσερα εκατομμύρια, και αρκετά πιο κάτω, γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ίσως μια υπερβολική χαλάρωση ή μετακίνηση που δεν θα δικαιολογούσε κάποιους από τους έξι λόγους που έχουμε επιλέξει να γίνεται μετακίνηση.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος αποκάλυψε πως μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα για μετακινήσεις.

Ωστόσο, σημείωσε πως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός πως στο πρώτο lockdown δεν είχαμε ανοιχτά σχολεία, μετακινήσεις ανηλίκων ενώ οι πολίτες δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το 13033, με αποτέλεσμα στην πρώτη φάση του lockdown να κυκλοφορούν περισσότεροι με έγγραφα μετακίνησης.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νίκος Παπαθανάσης: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της...

Θεοχάρης: Βάζουμε τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων

«Το να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής...

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις, μετά από ελέγχους...

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS, εντός του χρονοδιαγράμματος αποστέλλει το οικονομικό επιτελείο, προχωρώντας σε εκτεταμένους ελέγχους στην...