Το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου, η πλατφόρμα για την ενημέρωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι διαθέσιμη και θα παραμείνει ανοιχτή έως την Τρίτη 25 Ιουνίου. Μέσω της υπηρεσίας smsresults.minedu.gov.gr στο gov.gr, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να εισάγουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Με την καταχώριση του αριθμού κινητού, οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν γραπτό μήνυμα (SMS) με τις βαθμολογίες τους σε όλα τα μαθήματα και τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Η είσοδος στην πλατφόρμα πραγματοποιείται με τη χρήση των στοιχείων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτούνται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου, το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου.

Αφού εισέλθουν, οι υποψήφιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να τροποποιήσουν τον αριθμό του κινητού τους. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, απαιτείται η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό τηλέφωνο που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματά τους μέσω της online εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό και τα αρχικά γράμματα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Επιπλέον, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις