ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την πανδημία να… καλπάζει και η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής χαρακτηρίζεται ως «πολεμική», το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο προς το τέλος του μήνα φαίνεται πως απομακρύνεται.

Το αποτύπωμα της μικρής χαλάρωσης που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή αναμένεται να φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με ορισμένους ωστόσο ειδικούς να προειδοποιούν ότι το ιικό φορτίο θα παραμείνει υψηλό μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι πως εάν συνεχιστεί η αύξηση των διασωληνωμένων με τον ίδιο ρυθμό, τότε γρήγορα θα φτάσουν πάνω από τους 720.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Αττική, κάτι που μετατρέπει το άνοιγμα νέων οικονομικών δραστηριοτήτων σε δύσκολη εξίσωση.

Παρότι η κυβέρνηση είχε πολλάκις διαμηνύσει πως στόχος της ήταν το σταδιακό και με κανόνες άνοιγμα της αγοράς από τις 29 Μαρτίου, τελικώς φαίνεται πως ως πιο ρεαλιστικό προκρίνεται το σενάριο για άνοιγμα τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής ούτε αυτή η ημερομηνία έχει «κλειδώσει».

Ακόμη πιο δύσκολη φαίνεται η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης –ενός κλάδου που έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία και αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με μπαράζ «λουκέτων» το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση μέχρι στιγμής θεωρεί την 19η Απριλίου ως μια καλή ημερομηνία για άνοιγμα του εν λόγω κλάδου, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο τα «ρολά» να ανέβουν μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 12 Απριλίου.