Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας που θα αφορά τους εμβολιασμένους.

Σχετικά με τις εκλογές ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα. «Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου», σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ψευτολεονταρισμούς» της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών. Γιατί, όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας.

«Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με του 2020»

Για την πανδημία, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε: «Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ – κυρίως σε ό,τι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα.

Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown. Την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους».

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες ελευθερίες μέσα στους χώρους για εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε το πρωί σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ερωτώμενος, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τη Θεσσαλονίκη και τη μετακίνηση του πληθυσμού σε γειτονικές πόλεις, για διασκέδαση, τόνισε, συγκεκριμένα, ότι αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση και θα ανακοινώσει έπειτα από συνεργασία με τις αρμόδιες επιτροπές, είναι ότι «όπου έχουμε κόσμο που είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει όλο το πλαίσιο να είναι πιο ελεύθερο».