Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα, όπου οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν σημαντικά το έργο τους.
Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 14:00 σε οικοπεδικούς χώρους και χαμηλή βλάστηση, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, και κινείται προς τα νότια, με πολύ ισχυρούς ανέμους να τροφοδοτούν το μέτωπο.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 190 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 44 οχήματα, καθώς και πολυάριθμοι εθελοντές με οχήματα. Για τον συντονισμό έχει επιστρατευθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος». Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ενώ μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.
Η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 για εκκένωση περιοχών. Λίγο μετά τις 16:30, οι κάτοικοι της Συντερίνας κλήθηκαν να μετακινηθούν προς Λαύριο. Προηγήθηκαν μηνύματα για τις περιοχές Δημολάκι, Μαλιαστέκα και Αγίασμα, με οδηγία εκκένωσης προς Ανάβυσσο. Αντίστοιχη εντολή δόθηκε και για τους οικισμούς Δροσιά και Χάρβαλο Κερατέας, με κατεύθυνση επίσης προς Ανάβυσσο.
10 απεγκλωβισμοί από την ΕΛ.ΑΣ.
Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, όπου μέχρι στιγμής έχουν επέμβει για την απομάκρυνση 10 πολιτών, οι οποίοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συνολικά στην περιοχή βρίσκονται 79 αστυνομικοί με 39 οχήματα, με αποστολή να απομακρύνουν πολίτες, προκειμένου να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή τους, ενώ συνεχώς μεταβαίνουν ενισχύσεις από την Ομάδας ΔΙΑΣ για να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειαστεί.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις