Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο με εντυπωσιακές ιδιότητες και αν το καταναλώνετε καθημερινά, μπορεί να φέρει απρόσμενα οφέλη στο σώμα σας, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο όταν συνδυάζεται με συγκεκριμένα φάρμακα.
Σύμφωνα με επιστημονικές πηγές, όπως το Science Direct, περιέχει ουσίες που επηρεάζουν ένζυμα του οργανισμού, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση των φαρμάκων.
Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωσή του μπορεί να ενισχύσει ή να μειώσει τη δράση κάποιων φαρμάκων, όπως οι στατίνες ή τα παυσίπονα όπως η οξυκωδόνη, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές παρενέργειες.
Αρκεί ακόμα και ένα ποτήρι χυμός ή ένα φρούτο για να υπάρξει πρόβλημα, ακόμη και μέρες πριν τη λήψη του φαρμάκου.

Γι’ αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να ρωτάμε πάντα γιατρό ή φαρμακοποιό πριν καταναλώσουμε γκρέιπφρουτ, εφόσον λαμβάνουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή.
Τα οφέλη που μας παρέχει αυτή η τροφή.
Πολλές τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης του αίματος και το γκρέιπφρουτ είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας.
Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση περίπου 1,5 γκρέιπφρουτ την ημέρα μπορεί να μειώσει μέτρια την αρτηριακή πίεση, αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες.
Το κάλιο, οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C και η βιταμίνη A στο γκρέιπφρουτ επίσης προάγουν την καλύτερη λειτουργία των αρτηριών, σύμφωνα με τη Yasi Ansari, MS, RDN, CSSD, ανώτερη διαιτολόγο στην UCLA Health στη Santa Monica.
Ένα γκρέιπφρουτ προσφέρει περίπου 415 χιλιοστόγραμμα καλίου.
Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης εξισορροπώντας και αποβάλλοντας το νάτριο, ενώ οι φυτικές ίνες βοηθούν στη διαχείριση του βάρους και της χοληστερόλης, δεσμεύοντας τη χοληστερόλη στο έντερο και προσφέροντας αίσθημα κορεσμού.
Η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά βοηθούν επίσης στη μείωση της φλεγμονής και στην υποστήριξη της ανοσοποιητικής λειτουργίας. oloygeia.gr
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις