Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σκρέκας: Οδηγίες για περιορισμό στην κατανάλωση ρεύματος εν μέσω καύσωνα

Κορυφώνεται από σήμερα και τις επόμενες ημέρες το κύμα καύσωνα που πλήττει από την περασμένη εβδομάδα τη χώρα, καθώς αναμένονται θερμές αέριες μάζες, προερχόμενες από την Αφρική.

Στο πλαίσιο αυτό το θερμόμετρο αναμένεται να «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 40οC κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τον πληθυσμό της χώρας.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνει οδηγίες προς τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος τις επόμενες ημέρες και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής (13.00 με 15.00 και 18.00 με 22.00).

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αυξημένη ζήτηση» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμπληρώνοντας ότι ο καύσωνας και η αυξημένη ζήτηση για ρεύμα «θα ασκήσουν έντονες πιέσεις στο σύστημα».

«Άπαντες βρίσκονται σε εγρήγορση, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού τις επόμενες ώρες και ημέρες» συμπλήρωσε.

Επιπλέον ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι η ζήτηση για ρεύμα τις ώρες αιχμής είναι «ζήτηση ρεκόρ» και έκανε έκκληση προς τους πολίτες να μην καταναλώνουν άσκοπα ηλεκτρική ενέργεια.

«Έχουμε κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να διασφαλίσουμε την ευστάθεια του συστήματος, ωστόσο δε χρειάζεται να καταναλώνουμε άσκοπα ηλεκτρική ενέργεια» είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η κάλυψη της ζήτησης γίνεται με εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Όλη μέρα σήμερα θα εισάγουμε περί τις 1.500 μεγαβατώρες ανά ώρα, δηλαδή το σύνολο που μας δίνει η διασύνδεση. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «ακόμη και τα πιο απίθανα σενάρια» έχουν προβλεφθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Οι αδυναμίες της κυβέρνησης προς τις Ευρωεκλογές – Η Συνέντευξη του Μητσοτάκη στο Star

Καθώς πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει αισιοδοξία για τον στόχο του να υπερβεί το όριο του 33%. Ο...

Σιλιάνοφσκα : Θα τηρήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως αναμφισβήτητη πραγματικότητα

 Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνκα Σιλιάνοφσκα, επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου...

Διαρροή των e-mail: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ και 40.000 στην Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επέβαλε Διοικητικό πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για την διαρροή αρχείου  προσωπικών δεδομένων αποδήμων. Ως...

Βορίδης: Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ – “Κάνει αντιπολίτευση για «το τίποτα» γιατί δεν έχει να πει τίποτα”

Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας αλλά και στη «μάχη» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αφήνοντας αιχμές...