Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ανασχηματισμός: Οι Υπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης μετά τις Ευρωεκλογές

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι πλέον πραγματικότητα. Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη γαλάζια παράταξη, η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παύλο Μαρινάκη. Όπως φάνηκε, η ευρωκάλπη «τιμώρησε» υπουργούς που διαχειρίζονταν καυτά χαρτοφυλάκια.

Απομακρύνθηκε από το κυβερνητικό σχήμα ο Κώστας Σκρέκας, ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος πλήρωσε το τίμημα για την ακρίβεια, ένα ζήτημα που επηρέασε την ψήφο των πολιτών.

Εκτός κυβέρνησης βρέθηκε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος χειριζόταν το αγροτικό ζήτημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό. Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως οι αλλαγές και προσθήκες αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου: ακρίβεια, αγρότες και περιφέρεια, και ένα πιο αποτελεσματικό κράτος.

Σημαντική αλλαγή έγινε και στο Υπουργείο Μετανάστευσης, όπου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντικατέστησε τον Δημήτρη Καιρίδη, σηματοδοτώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να σκληρύνει τη στάση της στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο Υπουργείο Εργασίας θεωρείται επίσης ως ένα είδος «τιμωρίας». Η υπουργός που είχε συνδέσει το όνομά της με το σκάνδαλο της διαρροής των emails αποδήμων, παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών στον Θεόδωρο Λιβάνιο.

Η τοποθέτηση της Κεραμέως στο Υπουργείο Εργασίας έθεσε εκτός κυβέρνησης τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα με αυτόν τον ανασχηματισμό. Το νέο κυβερνητικό σχήμα αντανακλά τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου: ακρίβεια, αγρότες και περιφέρεια, και ένα πιο αποτελεσματικό κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

«Οι πολίτες ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά, δίνοντάς τους εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν,...

Ανατροπή στα πλασματικά έτη και συντάξεις – Τι αλλάζει για ποιους και πότε

Χιλιάδες εργαζόμενοι που πλησιάζουν τη σύνταξη αντιμετωπίζουν δυσάρεστα νέα...

Προσλήψεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων

Ανακοινώνεται η πλήρωση συνολικά τριάντα τεσσάρων (34) θέσεων Ειδικού...

Διεύθυνση επίλυσης φορολογικών διαφορών: 7 στις 10 προσφυγές φορολογουμένων απορρίπτονται

Ένα σημαντικό ποσοστό φορολογουμένων που απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Φωτίου απαντά στην Κεφαλογιάννη “άει στο διάολο”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώς...