Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ο πρέσβης του Ισραήλ αντιδρά σε δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Χαμάς – Ανασκευάζει ο Κασσελάκης

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι μόνο μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες προκάλεσε αντίδραση από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Νόαμ Κατς.

Ο Ισραηλινός πρέσβης ανέφερε ένα σκληρό βίντεο με τις κακοποιημένες έφηβες ισραηλινές ομήρους της Χαμάς και επέκρινε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρέσβη του Ισραήλ:

«Ακουσα μέρος της συνέντευξης του αρχηγού του #ΣΥΡΙΖΑ @skasselakis στην τηλεόραση του Alpha (σ.σ. εννοεί ΑΤΤΙΚΑ TV). Ο ισχυρισμός ότι ”μέρος της #Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες” είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες.

Η Χαμάς είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκιά της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της.

Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς 👇. Αυτές οι γυναίκες είναι ακόμα αιχμάλωτες. #Bringthemhomenow!»

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Μετά την αντίδραση του πρέσβη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε σε αναθεώρηση των δηλώσεών, ενώ κάλεσε του Ισραήλ να προσέχει τις αναλογίες.

«Κατ’ αρχάς, αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Αν κάποια οργάνωση κάνει αυτές τις τρομοκρατικές δραστηριότητες είναι τρομοκρατική οργάνωση, αυτό είναι de facto. Εάν ένα κομμάτι -για οποιονδήποτε λόγο- καλύπτει ανθρωπιστικές ανάγκες, αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναλάβει η Δύση».

Ωστόσο, κάλεσε το Ισραήλ «να είναι προσεκτικό στις αναλογίες», καθώς μπορεί να επικαλείται ένα βίντεο που δείχνει όσα δείχνει, αλλά να υπάρχει και ένα άλλο βίντεο που δείχνει αντίστοιχες σκηνές από Ισραηλινούς εις βάρος Παλαιστινίων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Θ.Καρτερός κατά Σ.Κασσελάκη: «Tο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης, εσείς είστε το πρόβλημα»

«Βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέταξε ο Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.