Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Υπάλληλοι Περιφερειών κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι

Υπάλληλοι Περιφερειών κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι

Υπάλληλοι Περιφερειών που έχουν αποσπαστεί στα νέα Νομικά Πρόσωπα Λαϊκών Αγορών, κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι, αφού η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και επισημαίνει:

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δημιουργία των δύο νέων Νομικών Προσώπων Λαϊκών Αγορών, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και της εκχώρησης των σχετικών αρμοδιοτήτων από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας με τον ν. 5003/2022.

Είναι δε τόσο πετυχημένη η επιλογή αυτή, που ένα χρόνο μετά δεν έχουν προχωρήσει ούτε τα διαδικαστικά για να μπορούν να λειτουργήσουν, δεν έχουν προσλάβει κανέναν εργαζόμενο και βασίζονται στους συναδέλφους, που έχουν αναγκαστικά αποσπάσει, το ΝΠ της Θεσσαλονίκης δεν έχει ούτε χρήματα για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του κλπ.

Και ενώ απομένουν λίγες μέρες μέχρι την τελευταία πληρωμή των συναδέλφων από τις Περιφέρειες (27-11-2023) και είναι ορατός ο κίνδυνος οι συνάδελφοι μας στις 13 Δεκέμβρη να ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, η κυβέρνηση δεν προχωρά στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να δώσει λύση.

Η κυβέρνηση, που νομοθέτησε την υποχρεωτική απόσπαση των υπαλλήλων, χωρίς τη θέληση ή την αίτησή τους χωρίς καν να διασφαλίζεται η μισθοδοσία τους για το συνολικό διάστημα της δίχρονης αναγκαστικής – υποχρεωτικής απόσπασής τους είναι υπόλογη. Είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την μισθοδοσία τους, να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση.

Απαιτούμε να διασφαλιστεί αμέσως με νομοθετική ρύθμιση η μισθοδοσία, η υπερωριακή απασχόληση κλπ όλων των συναδέλφων, με συνέχιση κάλυψής της από τις Περιφέρειες.

Τέλος, δεν παραιτούμαστε από την απαίτηση άμεσης επιστροφής των αποσπασμένων υπαλλήλων στις υπηρεσίες των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα.

Π.Α.

-Υπουργό Εσωτερικών

-Υπουργό Οικονομικών

-Περιφερειάρχη Αττικής

-Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες

 

Διαβάστε ακόμη:

Παιδιατρικά νοσοκομεία: Πολύωρες αναμονές και ράντζα για τα παιδιά

Παιδιατρικά νοσοκομεία: Πολύωρες αναμονές και ράντζα για τα παιδιά,...

Αντίστροφη μέτρηση για την «εκπνοή» της προθεσμίας στα Τέλη κυκλοφορίας

Αντίστροφη μέτρηση για την «εκπνοή» της προθεσμίας στα Τέλη...

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή Νέο...

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό κώδικα που ήταν χαρά του εγκληματία»

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Σάμου: Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Σάμου: Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν από κοινού ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου,...

ΣΔΙΤ απορριμμάτων: Στα 4,2 εκατ. ευρώ η οφειλή κάποιων δήμων της Πελοποννήσου

ΣΔΙΤ απορριμμάτων: Στα 4,2 εκατ. ευρώ η οφειλή κάποιων δήμων της Πελοποννήσου  Κάποιοι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το 2023, χρωστούν για τη συμμετοχή τους στο...

«Φτερά» έκαναν 36 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ΕΔΣΝΑ και «προσγειώθηκαν» σε ύποπτες προμήθειες

«Φτερά» έκαναν 36 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ΕΔΣΝΑ και «προσγειώθηκαν» σε ύποπτες προμήθειες «Φτερά» έχουν κάνει 36 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του...

Χαρδαλιάς για Πάρκο Τρίτση: Νέα εποχή για τον πιο σημαντικό αστικό πνεύμονα της Αττικής

Χαρδαλιάς για Πάρκο Τρίτση: Νέα εποχή για τον πιο σημαντικό αστικό πνεύμονα της Αττικής Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ορίστηκε το νέο διοικητικό...