ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει σκέψεις, να μπει ξανά σε εφαρμογή το μέτρο για την υποχρεωτική έκπτωση ενοικίου κατά 40% και στις περιοχές που θα μπαίνουν σε πορτοκαλί συναγερμό και στο βαθμό επικινδυνότητας 3.

Η επαναφορά της υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου κατά 40% αποτελεί βασικό αίτημα του εμπορικού κόσμου καθώς πρόκειται για μια δαπάνη η οποία καλύπτει σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Να σημειωθέι ότι το συγκεκριμένο μέτρο υποχρεωτικής έκπτωσης ενοικίου ύψους 40%, τόσο στο μίσθωμα επιχειρήσεων όσο και σε πληττόμενους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, είχε ισχύει μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η προαιρετική μείωση ύψους 30% που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, δεν φαίνεται να έχει την ανταπόκριση που αναμενόταν από εκμισθωτές, λόγω της αποθυμίας των ιδιοκτητών ακινήτων να προχωρήσουν σε μειώσεις ενοικίου.

Το υπουργείο Οικονομικών μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τη χαμηλή ανταπόκριση των ιδιοκτητών ακινήτων έχει ήδη βάλει στο τραπέζι την επιστροφή του μέτρου τουλάχιστον για τις περιοχές που βρίσκονται στον πορτοκαλί συναγερμό. Ήδη η μείωση ενοικίου γίνεται υποχρεωτική στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας.