Αρχική Χωρίς κατηγορία Υπ.Εργασίας: Τραμπουκισμοί εναντίον Επιθεωρητών Εργασίας στη Σύρο

Υπ.Εργασίας: Τραμπουκισμοί εναντίον Επιθεωρητών Εργασίας στη Σύρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα χθεσινά «επεισόδια και τους τραμπουκισμούς» μεταξύ εργαζομένων του Νεωρίου Σύρου και σε βάρος των Επιθεωρητών Εργασίας «που υπέστησαν λεκτικές και σωματικές επιθέσεις» καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» το υπουργείο Εργασίας. 

Όπως εξηγεί, η προγραμματισμένη συζήτηση στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου-Μήλου εργατικής διαφοράς των εργαζομένων του Νεωρίου «κατέστη αδύνατο να διενεργηθεί, καθώς εκδηλώθηκαν ακραίες συμπεριφορές από εργαζομένους που ανήκουν στο εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου, οι οποίοι δεν είχαν κανένα λόγο να παρευρίσκονται στον χώρο».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εργατική διαφορά αποτελεί θεσμό της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι οφείλουν να τον περιφρουρούν. «Οι μόνοι που δεν επωφελούνται από τέτοιου χαρακτήρα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι» σημειώνει.

«Οι ενέργειες των Επιθεωρητών Εργασίας ήταν σε συντονισμό τόσο με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, όσο και με τον ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., οι οποίοι, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, θεώρησαν ως προτιμητέα λύση την αναβολή της εργατικής διαφοράς, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες δε μπορούσε να συνταχθεί οποιοδήποτε πρακτικό» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Δηλώνει, επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή του στα στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας, «που προσπάθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ασκήσουν τα καθήκοντά τους».

Καλεί, τέλος, τα μέρη «να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά με εμπρηστικού τύπου ανακοινώσεις και καταγγελίες» και παράλληλα «όλους να λάβουν υπόψη τους ότι η όποια λύση της «κρίσης» του Νεωρίου δε μπορεί να νομιμοποιεί τραμπουκισμούς και ακραίες συμπεριφορές».