Αρχική Περιφέρειες Ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στην περιφέρεια Κρήτης

Ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στην περιφέρεια Κρήτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα 7.146.500 ευρώ ανέρχεται το  πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής για την περίοδο 2018-2020 της περιφέρειας Κρήτης και περιλαμβάνει τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους καθώς και την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων. Το πρόγραμμα συζητήθηκε την Πέμπτη στην ετήσια Συνέλευση της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την επισιτιστική συνδρομή

«Είναι η πρώτη ετήσια συνέλευση για την υλοποίηση του έργου που επιτελεί το ταμείο βοήθειας για τους απόρους. Κάνουμε εξειδίκευση του προγράμματος κατά το τρέχον έτος με προμήθειες τροφίμων κι όσα μέτρα προβλέπονται από το πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Βαμβακάς.

Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε απολογισμός από τον Διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρο Επιτροπάκη για την μέχρι σήμερα δράση καθώς και για τον προγραμματισμό που θα ακολουθηθεί στην διανομή τα επόμενα έτη.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των 26 δήμων της Κρήτης που μετέχουν στη σύμπραξη, εκπρόσωποι των Συλλόγων ΑμεΑ, της Εκκλησίας, τριτέκνων καθώς και εκπρόσωποι του ΕΛΜΕΠΑ και του πανεπιστημίου Κρήτης που θα υλοποιήσουν τα συνοδευτικά μέτρα που αφορούν το πολυθεματικό πρόγραμμα υγείας. Τέλος, στο πρόγραμμα μετέχει και η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης που θα υλοποιήσει το το τμήμα του έργου για τις νομικές συμβουλές και τον οικονομικό προγραμματισμό.