Αρχική Υπουργεία Ξενογιαννακοπούλου: Ο Μητσοτάκης θέλει ημέτερους εργολάβους & όχι 8.500 προσλήψεις

Ξενογιαννακοπούλου: Ο Μητσοτάκης θέλει ημέτερους εργολάβους & όχι 8.500 προσλήψεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τομέων της Δημόσιας Διοίκησης κατηγόρησε τη ΝΔ η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Ξενογιαννακοπουλου υποστήριξε ότι «πίσω από όλα αυτά που λέει η ΝΔ για διόγκωση του κράτους και του κόστους κρύβεται η αντίληψη για συρρίκνωση του κράτους και ιδιωτικοποίηση τομέων του κράτους ανεξαρτήτως των αναγκών της κοινωνίας».

Μάλιστα, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την «επίθεση που έκανε τις προάλλες ο κ. Μητσοτάκης στην μεγάλη προκήρυξη για τις 8.500 προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, που αφορά τον πολίτη, την υγιεινή, την ποιότητα ζωής και πολύ περισσότερο δεν έχουν κόστος γιατί καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη. Πληρώνονται από τους πολίτες για να έχουν καθαριότητα», επισήμανε η υΠΔΑ.

«Είναι η λογική των κρατικοδίατων εργολάβων και ημετέρων γύρω από το Δημόσιο. Δηλαδή, για να το πω απλά και να το καταλάβει ο κόσμος, δεν θέλουν τους 8.500 στην καθαριότητα των δήμων, γιατί θα ήθελαν να δοθεί μία εργολαβία των δήμων προκειμένου να το πάρουν ιδιωτικά συμφέροντα.. Εμείς θέλουμε τον ιδιωτικό τομέα, υγιή με επενδύσεις και ανάπτυξη αλλά όχι τον κρατικοδίαιτο….Ο μόνιμος υπάλληλος του Δημοσίου χαίρεται που πάει στη δουλειά του. Δεν έχει ανασφάλεια ότι θα απολυθεί, επιμορφώνεται, άρα θα είναι και καλύτερος απέναντι στον πολίτη», πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων στο Δημόσιο το 2019, επανέλαβε ότι θα είναι 17.797. , «με προτεραιότητα σε υγεία, παιδεία και τις 150 προσλήψεις στα ΚΕΠ», που είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιανουαρίου σε συνέντευξή της στην εκπομπή aftodioikisi.gr. Δηλαδή:

— 9.040 προσλήψεις βάσει του κανόνα 1 προς 1 από τις αρχές του 2019 και σημείωσε: «Είχαμε 9.040 αποχωρήσεις το 2018 και αυτός είναι ο αριθμός προσλήψεων τον οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε το 2019».

— 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή

— 3.257 για τη Βοήθεια στο σπίτι.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι προεκλογικές προσλήψεις. Ο κανόνας 1 προς 1 έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο και αλίμονο επειδή είμαστε σε προεκλογική χρονιά να μην έχουμε καθηγητές στα σχολεία ή νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Το κράτος λειτουργεί, έχει συνέχεια», κατέληξε η υπουργός.