ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκλεισε η συνάντηση για τις αρχές Φεβρουαρίου και οι εκπρόσωποι των επιτυχόντων της 3Κ θα βρεθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να συζητήσουν όλα τα θέματα που απασχολούν τους συμβασιούχους. Ήδη πάντως έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους, τα οποία είναι τα εξής:

1) Να προστεθεί η προϋπηρεσία σε όλους όσοι είχαν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3κ/2018 στη δόκιμη περίοδο.

2) Σχετικά με τους αναμορφωμένους πίνακες της προκήρυξης 3κ/2018, αιτούμαστε να μην απολυθεί κανένας διορισμένος που δεν είχε λάθος κατά τον έλεγχο γνησιότητας ή κόλλημα διορισμού λόγω δικαίωσης αίτησης θεραπείας. Επίσης να μην αλλάξουν φορέα όσοι θα χρειαστεί να μετακομίσουν και να προσθέσουν όσους δικαιώνουν από αιτήσεις θεραπείας ώστε να εξασφαλιστεί τελικά η θέση εργασίας των διορισμένων.

3) Για τους ΙΔΑΧ να ισχύσει η ίδια νομοθεσία στην κινητικότητα, άδειες και άλλα θέματα γιατί με το υπάρχον καθεστώς αδικούνται έναντι των δημοτικών υπαλλήλων.

4) Να ενημερωθούμε στο αν η κυβέρνηση έχει αντίρρηση στην επαναφορά δώρων και επιδομάτων στους εργαζόμενους ανταποδοτικών υπηρεσιών των οποίων τα έξοδα τους δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

5) Να οριστεί χρονοδιάγραμμα στα υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία εγκρίνουν τα κλιμάκια των δημοτικών υπαλλήλων ή να τα αναλάβουν πάλι τα γραφεία μισθοδοσίας, όπως ίσχυε μέχρι το 2015 ώστε άμεσα να εισπράττουν τα χρήματα όσοι δικαιούνται διότι καθυστερούν μέχρι και 2 χρόνια οι αποφάσεις.

6) Να οριστεί ίδιο καθεστώς σε όλους τους φορείς σχετικά με υπερωριακή απασχόληση, διακεκομμένο ωράριο και άλλες διαφορές που αφορούν τις μηνιαίες αποδοχές. Ένα παράδειγμα και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι στην εργασία της Κυριακής, κάποιοι δήμοι πληρώνουν κανονικά ημερομίσθιο και υπερωρία ενώ άλλοι μόνο υπερωρία με αποτέλεσμα πολλοί να εργαζόμαστε την Κυριακή για κάτω από 20 ευρώ.