Αρχική Υπουργεία Ξενογιαννακοπούλου: Μοριοδότηση προϋπηρεσίας για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ξενογιαννακοπούλου: Μοριοδότηση προϋπηρεσίας για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Θα αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσα από ειδική μοριοδότηση». Αυτό ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη της στο Kontra Channel η  υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η υπουργός προανήγγειλε την άμεση προώθηση «νομοθετικής ρύθμισης» ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και τόνισε ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσεις στις αρχές του 2019.

«Θα είναι πιο επεξεργασμένη η προκήρυξη, σε σχέση με την προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορούσε τις προσλήψεις εργαζομένων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων», σημείωσε η υπουργός και τόνισε: «Εδώ υπάρχουν εργαζόμενοι με διαφορετικά προσόντα και εμπειρία και θα έχουμε ειδικό καθεστώς μοριοδότησης».

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο, τόνισε ότι θα εφαρμοστεί ο κανόνας 1 προς 1. μια πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση και τόνισε ότι πρέπει να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, αφού όπως σημείωσε: «Από το 2009 το Δημόσιο έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 20%».

Σταματάμε τη συρρίκνωση, σημείωσε και κατήγγειλε τη ΝΔ ότι επιθυμεί την επαναφορά του κανόνα 1 προς 5  και ότι ετοιμάζεται να απολύσει συμβασιούχους, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση μια σειρά τομέων του δημοσίου.

Δείτε το βίντεο: