Αρχική Υπουργεία Βρούτσης για αναδρομικά: Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις

Βρούτσης για αναδρομικά: Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» έδωσε συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο μείζον θέμα των αναδρομικώμ των συνταξιούχων. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πιλοτικής δίκης υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για θετική εισήγηση για τα αναδρομικά 11 μηνών για τους συνταξιούχος πριν από το νόμο Κατρούγκαλου. Επι του θέματος ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «ενημερώθηκα για αυτές τις πληροφορίες και θέλω να πω ότι η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Αν και εφόσον υπάρξει απόφαση της πιλοτικής δίκης στην οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα. Δεν μπορώ όμως να τοποθετηθώ σε δημοσιογραφικές πληροφορίες για να σχολιάσω δικαστικές αποφάσεις. Όσο επώδυνη και να είναι η δικαστική απόφαση, γιατί σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά, εμείς θα το σεβαστούμε».

Αύριο η απόφαση για 160.000 δικαιούχους των 800€

Αναφορικά με την επέκταση των δικαιούχων των 800 ευρώ η οποία ανακοινώνεται αύριο, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «πληρώθηκαν 686 χιλιάδες 800άρια χωρίς το σύστημα να πέσει, και τώρα είμαστε έτοιμοι να υπογράψω αύριο την υπουργική απόφαση, επεκτείνοντας το μέτρο για ακόμη 160 χιλιάδες εργαζόμενους. Θα πάρουν 800 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα».

Μέχρι 5 Μαΐου η καταβολή του επιδόματος για τους μακροχρόνια άνεργους

«Η καταβολή των 400 ευρώ στους 155 χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους, θα γίνει μέχρι 5 Μαΐου», τόνισε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.