Αρχική Πολιτική Βουλή: Σήμερα η πρώτη προεκλογική αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Βουλή: Σήμερα η πρώτη προεκλογική αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ως η… «μητέρα όλων των μαχών» της προεκλογικής περιόδου προοιωνίζεται η σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και δεν αποκλείεται να είναι η τελευταία κόντρα των πολιτικών αρχηγών για την τρέχουσα πολιτική περίοδο, καθώς στο τέλος του μήνα το Κοινοβούλιο θα διακόψει τις εργασίες και είναι πολύ πιθανό να διαλυθεί εντός του Αυγούστου.

Αν και η συζήτηση, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως αντικείμενο την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, όλα μαρτυρούν ότι θα εξελιχθεί σε μια σφοδρή και εφ΄ όλης της ύλης αντιπαράθεση με φόντο την προεκλογική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, μια ατμόσφαιρα που εντείνεται και από το γεγονός ότι μια μέρα μετά, αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν επιτελικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη είναι να εξαντλήσει την πρωτολογία του κάνοντας απολογισμό των κοινωνικών πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνησή του την τελευταία τριετία και τα επιτεύγματα που εκτιμά ότι είχαν τα μέτρα τα οποία έλαβε στους τομείς της ανάπτυξης, της ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών, της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισοδημάτων καθώς και της θέσπισης αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που συνέβαλαν στη θέση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σε σχέση με τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να πει κάτι περισσότερο από όσα έχει πει ως τώρα και συνοψίζονται στην επισήμανση ότι ο ίδιος προτίθεται να εξαντλήσει την θητεία για την οποία εξελέγη και ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να μεταβληθεί η πρόθεσή του είναι η επικράτηση τοξικού κλίματος διαρκείας στην αντιπαράθεση των κομμάτων.

Η συζήτηση στη Βουλή ωστόσο, αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται αναφερθεί και πάλι στο θέμα των πρόωρων εκλογών ενώ θα υποστηρίξει ότι η μεσαία τάξη και όχι μόνο «γονατίζει» από την ακρίβεια.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ πιθανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πιέσει τον πρωθυπουργό για την ημερομηνία των εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να αναφερθεί ακόμη στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην υπόθεση της Novartis.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του πρωθυπουργού σε περίπτωση που προκληθεί από τον κ. Τσίπρα σχετικά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.