Αρχική Υπουργεία Βερναρδάκης: Αύξηση κατώτερου μισθού και συλλογικές συμβάσεις από τον Σεπτέμβριο

Βερναρδάκης: Αύξηση κατώτερου μισθού και συλλογικές συμβάσεις από τον Σεπτέμβριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για δύο «εμβληματικές» πολιτικές επιλογές που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα από τον Σεπτέμβριο και μετά, την αύξηση του κατώτερου μισθού και την πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μιλά ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σταθερά και συσπειρώνει γύρω από το πρόγραμμά του όλες τις δημιουργικές κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις της χώρας και ο Α. Τσίπρας αποδεικνύεται άνθρωπος μεγάλων στρατηγικών ικανοτήτων και αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας», υπογραμμίζει ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας στο Πρακτορείο. Και όλα αυτά ενώ, προσθέτει, την ώρα που για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ η σημερινή ηγεσία της «περνά με απίστευτη ευκολία από τον ακραίο οικονομικό νεοφιλελευθερισμό στον ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό». Συγχρόνως, ο ΣΥΡΙΖΑ διεισδύει ακόμα περισσότερο στον κοινωνικό χώρο του λεγόμενου «κέντρου», αναφέρει ακόμη.

Σε ερώτηση για τα συλλαλητήρια, ο κ. Βερναρδάκης τα χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτα», εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτά στις δημοκρατίες όμως, η υπεύθυνη κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων». Ζητά όμως από τις προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν, να προσέξουν να μην γίνουν, άθελά τους, όπως λέει, «’εργαλεία’ στα χέρια ακραίων εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων που έχουν άλλες στοχεύσεις».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, στα μείζονα ζητήματα «δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα κόμματα που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση», ενώ κατηγορεί, με σκληρή γλώσσα, το παλιό σύστημα ότι «αφού απέτυχε παταγωδώς στο εμπόριο του «φιλευρωπαϊσμού», πέρασε στην παλιά αγαπημένη του μπίζνα της εθνικοφροσύνης».