Αρχική Υγεία Βασιλακόπουλος: Νέο lockdown αν δεν αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών

Βασιλακόπουλος: Νέο lockdown αν δεν αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το γεγονός ότι πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για να μην υπάρξει νέο lockdown το φθινόπωρο τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, αναφερόμενος στους «αμιγείς» και στους «μικτούς» χώρους εστίασης, είπε:

«Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδίδει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν στον εμβολιασμένο σε αντιδιαστολή με τον μη εμβολιασμένο».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν στερείται κάποιος συμπολίτης μας του δικαιώματος να βγει να φάει σε μια ταβέρνα, αφού θα υπάρχουν πολλά μεικτά καταστήματα, αλλά με πιο αυστηρά μέτρα.

Σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν σε εσωτερικούς χώρους λειτουργίας, εκεί όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη: «Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες: πώς θα προστατευτούμε από την εξάπλωση της επιδημίας, δεδομένου και του φόβου για τη μετάλλαξη Δέλτα, και πώς θα δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Πρόσθεσε ότι θεωρεί δεδομένο ότι στα μαγαζιά για εμβολιασμένους το προσωπικό θα έχει κάνει τα εμβόλια και υπογράμμισε ότι για να λειτουργήσει η κοινωνία με ασφάλεια θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες.

«Πολύ φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας στο βωμό του να έχουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο, θα ξαναπάμε σε lockdown διότι το ποσοστό αυτών που θα είναι ευπαθείς θα είναι μεγάλο και το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που θα μας ταλαιπωρήσουν όλους», κατέληξε.