Αρχική Υγεία Βασιλακόπουλος: Με απειλούν ότι θα με σπάσουν στο ξύλο

Βασιλακόπουλος: Με απειλούν ότι θα με σπάσουν στο ξύλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Εγώ δέχομαι άπειρες απειλές. Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και βρίζουν την γραμματέα του. Απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια. Η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο», αποκάλυψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοια καταγγελία είχε προχωρήσει χθες και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Βγήκα με ένα συνάδελφο, στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανοσία που αφήνει η φυσική λοίμωξη είναι πιο ισχυρή από το εμβόλιο. Υπάρχει μεγάλο ποστ του ΠΟΥ που λέει ακριβώς το αντίθετο, ότι είσαι πολύ πιο προστατευμένος αν έχεις κάνει το εμβόλιο. Με παραπληροφόρηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπογράμμισε πως «ειλικρινώς, έχω μεγάλη απορία, με ποιο επιχείρημα οι άνθρωποι, που κινδυνεύουν να κολλήσουν οι ίδιοι μεταφέροντας έναν ασθενή με κορονοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά την οικογένειά τους; Ειλικρινά, για το καλό το δικό τους, δεν πρέπει να είναι προστατευμένοι;».

«Δεν θα ήθελα ούτε ένας υγειονομικός να βγει σε αναστολή εργασίας. Το μόνο απλό είναι να κάνει ένα τσιμπηματάκι. Η πληροφορόρηση που πρέπει να έχουμε πρέπει να είναι από τους επίσημους φορείς, όχι από το ίντερνετ», επισήμανε.

Παράλληλα, σχολίασε πως ποτέ η τηλερόραση δεν είχε δώσει τόσο μεγάλο βήμα σε επιστήμονες για να εξηγήσουν το θέμα.

«Έκαναν προχθές μία διαμαρτυρία κάποιοι εργαζόμενοι που δεν εήθελαν να εμβολιαστούν έξω από το Μαμάτσειο. Υπήρχε πλακάτ που έλεγε δεν θα περάσει ο Μπιλ Γκέιτς το τσιπάκι του. Θέλω να τους πω ότι ο Μπιλ Γκέιτς στα σίγουρα δεν ασχολείται με το Μαμάτσειο. Με πήρε τηλέφωνο, μου το είπε ξεκάθαρα, «δεν ασχολούμαι με το Μαμάτσειο!», είπε χιουμοριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος για όσους διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας.

Μετά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοινώθηκαν, το ποσοστό εμβολιασμού αυξήθηκε κατακόρυφα. Ελάχιστοι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί, οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή εργασίας. Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτιμάει πως θα εμβολιαστούν σύντομα και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.