Αρχική Υγεία Τζανάκης: Σπάνιες οι παρενέργειες του εμβολίου

Τζανάκης: Σπάνιες οι παρενέργειες του εμβολίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την θλίψη του για τον θάνατο της 44χρονης στην Κρήτη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τους κινδύνους στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στα ηλικιακά όρια για τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένους τύπους εμβολίων, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να το δούμε όταν κρούσματα θα πέσουν στα 200-300, υπογραμμίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.

Ο κ. Τζανάκης, είπε ακόμη απευθυνόμενους σε όσους έχουν θορυβηθεί μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και σκέφτονται για το αν θα κάνουν την δεύτερη, πως οι παρενέργειες που σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

Τέλος ότι αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ. Τζανάκης προέβλεψε ότι για να δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων θα πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο μήνα, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να κυμαίνονται από 25-40 μέχρι το τέλος του μήνα.