Αρχική Ελλάδα Τσιόνδρας: 464 τα κρούσματα -“Θρηνούμε μαζί σας τους νεκρούς- Ο αγώνας συνεχίζεται”

Τσιόνδρας: 464 τα κρούσματα -“Θρηνούμε μαζί σας τους νεκρούς- Ο αγώνας συνεχίζεται”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 78 ασθενείς, οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής.

Σύμφωμα με τον λοιμωξιολόγο, τα σημερινά δεδομενα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Ακόμη, έκανε γνωστό πως παράγοντας κινδύνου είναι και η παχυσαρκία.

Από τις 16 Μαρτίου και μετά οι θάνατοι που καταγράφονται εκτός Κίνα είναι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται εντός της χώρας, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας πως η επέλαση του ιού συνεχίζεται σε 177 χώρες.

«Στην μεγαλύτερη κλινική μελέτη, η νόσος κατάληξε σε θάνατο σε 2% των περιπτώσεων. Τα ποσοστά θανάτων φαίνεται να είναι υψηλότερα για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες», είπε ακόμη.

“Θρηνούμε τους νεκρούς μαζί σας” ανέφερε ο καθηγητής στον λόγο του προς τις οικογένειες των θυμάτων απο τον ιό, σε μια προσπάθεια να δείξει το κλίμα συσπείρωσης που υπάρχει απο όλη την ελληνική κοινωνία μπροστά στην δοκιμασία της πανδημίας που αντιμετωπίζει.

«Η εμφάνιση δύσπνοιας είναι το κύριο κλινικό σύμπτωμα που οδηγεί προς πνευμονία. Είμαστε προσηλωμένοι σε 2 στόχους: να προφυλάξουμε τους ευπαθείς και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα», ανέφερε ακόμη.

Ο κ. Τσιόδρας προανήγγειλε πως αύριο, Παρασκευή ανακοινώνται ειδικές οδηγίες για νεφροπαθείς. «Η ασφάλεια του αίματος και την απόλυτη ανάγκη για συνέχιση της αιμοδοσίας», ανέδερε.

Ο λοιμωξιολόγος διαμήνυσε σε κάθε τόνο πως πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και τα ταξίδια. Απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους και τα νησιά τους.

«Δεν μπορεί τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου με οικογένειες που πάνε στα νησιά τους», είπε.