Αρχική Δήμοι Τρίκαλα: Περισσότερες ράμπες ΑμεΑ με συνεργασία Δήμου– ΔΕΔΔΗΕ

Τρίκαλα: Περισσότερες ράμπες ΑμεΑ με συνεργασία Δήμου– ΔΕΔΔΗΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρωτοβουλία να βελτιωθούν και να αυξηθούν οι ράμπες για ΑμεΑ στην πόλη των Τρικάλων πήρε ο Δήμος, με αφορμή την υπογείωση  καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη, έργο που οδηγεί σε αποκατάσταση των πεζοδρομίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του, ο Δήμος Τρικκαίων πρότεινε προς τον Διαχειριστή, η κατασκευή των νέων ραμπών, να γίνει με  τις προδιαγραφές που ισχύουν ήδη.

Η πρόταση έγινε δεκτή από τον ΔΕΔΔΗΕ και ο εργολάβος που υλοποιεί το έργο («Εντελέχεια ΙΚΕ») θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των πεζοδρομίων με κατασκευή νέων ραμπών.

Αυτό σημαίνει, τόνισε η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, ότι η συνεργασία αποδίδει για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι, «ήδη το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που υλοποιεί ο Δήμος, προβλέπει βελτίωση της προσβασιμότητας για κάθε συμπολίτη».

Οι προδιαγραφές για τις ράμπες έχουν ήδη εφαρμοστεί από τον Δήμο Τρικκαίων στο κέντρο της πόλης, μετά από ακόμη μία συνεργασία. Με χρήματα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και μετά από υπόδειξη ομάδας εργασίας του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, ο Δήμος υλοποίησε το έργο το 2016, αλλάζοντας πλήρως τη μορφή των ραμπών. Έτσι, διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η πρόσβαση των πολιτών και επισκεπτών/τριών ΑμεΑ στην πόλη. Το ίδιο θα συμβεί και με τα νέα έργα που ξεκινά να υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων: πλατείες στο κέντρο, οδός Καρδίτσης, όχθες Ληθαίου, ποδηλατόδρομοι, κόμβος Ελευθερίας, είναι έργα στα οποία θα εφαρμοστούν για τα άτομα με αναπηρία οι προδιαγραφές των ραμπών και οι δυνατότητες βελτιωμένης πρόσβασης.