Αρχική Διεθνή Τραμπ κατά TikTok: Ανακοίνωσε ότι θα το απαγορεύσει στις ΗΠΑ

Τραμπ κατά TikTok: Ανακοίνωσε ότι θα το απαγορεύσει στις ΗΠΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργά χθες (τοπική ώρα) ότι θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Ουάσινγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους. Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει σχεδόν 1 δισεκ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

Η δύσκολη σχέση του Αμερικανού προέδρου με το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετράει μήνες, όταν ενόψει μιας πολυαναμενόμενης προεκλογικής συγκέντρωσης του Ρεπουμπλικανού προέδρου στην Τάλσα, χρήστες του είχαν συνασπιστεί ώστε να αγοράσουν εισιτήρια για τη συγκέντρωση και να μην εμφανιστούν ποτέ. Ως αποτέλεσμα, ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία φάνταζε εντυπωσιακά άδειος.

Πρόσφατα εξάλλου στο στόχαστρο των χρηστών του TikTok είχε μπει και ο έφηβος γιος του Αμερικανού προέδρου, Μπάρον Τραμπ. Συγκεκριμένα, οι χρήστες δημιουργούσαν βίντεο για να σώσουν, όπως έλεγαν, τον Μπάρον και το hashtag #saveBarron είχε συγκεντρώσει πάνω από 48 εκατομμύρια views.

Η σατιρική αφήγηση είχε οδηγήσει στη δημιουργία αμέτρητων αστείων βίντεο στο TikTok, που υποστήριζαν ότι ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και της Μελάνια Τραμπ δεν συμφωνεί με την πολιτική του πατέρα του, είναι δυστυχισμένος στον Λευκό Οίκο και πρέπει να σωθεί αμέσως.