Αρχική Ελλάδα Τουρισμός: Μέχρι τις 14 Μαΐου το άνοιγμα της σεζόν – Με ποιον...

Τουρισμός: Μέχρι τις 14 Μαΐου το άνοιγμα της σεζόν – Με ποιον τρόπο θα γίνεται η είσοδος στη χώρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει τον τουρισμό έως τις 14 Μαΐου, με συγκεκριμένους κανόνες και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα. Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB Berlin, η οποία φέτος λόγω κορονοϊού πραγματοποιείται διαδικτυακά.

«Φιλοδοξούμε να ανοίξουμε έως τις 14 Μαΐου. Μέχρι τότε, θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς, όταν το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. Για παράδειγμα, σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τους κανόνες μας στις αρχές Απριλίου με την Ε.Ε. και άλλες χώρες με υψηλό αριθμό εμβολιασμένων πολιτών όπως το Ισραήλ. Τονίζω ότι αυτός είναι ο στόχος μας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

«Είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι. Είμαστε έτοιμοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης σημειώνοντας ότι οι ημερομηνίες που δίνει είναι ενδεικτικές καθώς όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μάλιστα, ο Χ. Θεοχάρης αποκάλυψε το νέο μότο στο πλαίσιο προώθησης του ελληνικού τουρισμού. «All you want is Greece» (όλα όσα θέλεις είναι η Ελλάδα).

Η είσοδος στη χώρα θα εξασφαλίζεται με τρεις τρόπους:

  • Το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Την ύπαρξη αντισωμάτων.
  • Την ύπαρξη αρνητικού τεστ Covid-19.

Παράλληλα θα γίνονται και τυχαία δειγματοληπτικά τεστ στις εισόδους της χώρας, όπως πέρυσι, τα οποία θα είναι rapid εξασφαλίζοντας γρήγορο αποτέλεσμα και μικρότερη ταλαιπωρία.

«Όλες οι ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν, νοσηλεία κ.λπ. – που σχετίζονται με τη νόσο Covid – θα καλύπτονται από το ελληνικό Δημόσιο και θα παρέχονται χωρίς κόστος στους τουρίστες. Όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύουν για τους τουρίστες. Δεν θα γίνει καμία διαφοροποίηση, καμία εξαίρεση. Η χρήση της μάσκας είναι, για παράδειγμα, υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους. Αυτό ισχύει για όλους. Θα ενισχύσουμε τις δομές του συστήματος υγείας μας σε όλους τους προορισμούς, όπως κάναμε πέρυσι, παρέχοντας διαβεβαίωση για τη σωστή φροντίδα στους πολίτες και στους επισκέπτες. Δίνουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ατόμων που εξυπηρετούν τους τουρίστες, των ατόμων που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο έναντι του γενικού πληθυσμού μόλις εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτες ομάδες», πρόσθεσε.