Αρχική Υπουργεία Το ζήτημα των απορριμμάτων της Ζακύνθου, στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΥΠΕΣ

Το ζήτημα των απορριμμάτων της Ζακύνθου, στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΥΠΕΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τρία βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, συνομολογήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη.

Στη σύσκεψη, η δημοτική αρχή και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, δεσμεύτηκαν για την υποβολή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, φακέλου αδειοδότησης προσωρινής εγκατάστασης δεματοποίησης απορριμμάτων, σε όμορο του ΧΥΤΑ Σκοπού χώρο, ιδιοκτησίας του Δήμου. Στον χώρο αυτό θα πραγματοποιείται η δεματοποίηση των απορριμμάτων, διαδικασία που εκτιμάται ότι μπορεί να αρχίσει ακόμα και το επόμενο 15θήμερο.

Ως δεύτερο βήμα, ο Δήμος Ζακύνθου, μαζί με τον Σύνδεσμο, θα προωθήσουν την εγκατάσταση του αναδόχου της προσωρινής λύσης στην περιοχή Ορθονιές, προκειμένου να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η επεξεργασία των απορριμμάτων.

Το τρίτο βήμα αφορά στην παράλληλη κατάθεση των τελευταίων μελετών που προβλέπονται από την ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων), για την επίτευξη της ενδιάμεσης και οριστικής λύσης της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, στη θέση Λίβας.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε, ότι το υπουργείο «στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ζάκυνθο, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της προστασίας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της λύσης που έχει επιλεχθεί για την οριστική επίλυσή του».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς.