Αρχική Δήμοι Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί την εγκατάσταση υπόγειων κάδων στην Καλαμαριά

Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί την εγκατάσταση υπόγειων κάδων στην Καλαμαριά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην προμήθεια και τοποθέτηση Συστήματος Υπόγειας Αποθήκευσης και Αποκομιδής Απορριμμάτων, προχωρά ο Δήμος Καλαμαριάς. Το  έργο εντάχθηκε  στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» και σύντομα θα μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Το έργο,  έχει προϋπολογισμό  354.640,00 € , εκ των οποίων το Πράσινο Ταμείο θα  χρηματοδοτήσει με το ποσό  233.214,00 € ενώ το υπόλοιπο ποσό 121.426,00 € θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων και συγκεκριμένα 18 τεμαχίων υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων , τα οποία θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα κοινόχρηστα σημεία του Δήμου, σε συστοιχίες 2-3 τεμαχίων, καθώς και η προμήθεια 2 υδραυλικών γερανών, οι οποίοι θα προσαρμοστούν επί υφιστάμενων απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου.

«Ένα ακόμη έργο, αυτό της προμήθειας και εγκατάστασης υπόγειων κάδων στον Δήμο μας   που αποτελούσε δέσμευσή μας θα το δούμε να υλοποιείται σύντομα, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Είμαστε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να γινόμαστε όλο και καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.