Αρχική Δήμοι Το γύρο του κόσμου έκανε το μετάλλιο Μπακογιάννη στον Κάρολο

Το γύρο του κόσμου έκανε το μετάλλιο Μπακογιάννη στον Κάρολο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ προσέλκυσε  η χθεσινή απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας των Αθηνών στον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Η παρασημοφόρηση του πρίγκιπα Καρόλου έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς τα μεγάλα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κατέγραψαν κάθε στιγμή από την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας.

«Ο Κάρολος κερδίζει το χρυσό στην Αθήνα! Ο Πρίγκιπας είπε ότι «συγκινήθηκε» από την απονομή του μεταλλίου τιμής της πόλης» αναφέρει στον τίτλο του άρθρου της η Daily Mail. Στο ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απένειμε το χρυσό μετάλλιο στον Κάρολο, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά και στην υπογραφή της χάρτας «Terra Carta» από τον Δήμο της Αθήνας. Μάλιστα, το δημοσίευμα φιλοξενεί σημεία της ομιλίας του πρίγκιπα της Ουαλίας, στα οποία ο Κάρολος πλέκει το εγκώμιο του Δημάρχου Αθηναίων για τις δράσεις που έχει υλοποιήσει με στόχο την βελτίωση της βιωσιμότητας.

Με τίτλο «Η Αθήνα γίνεται η πρώτη πόλη που υιοθετεί τον Χάρτη της Γης του Πρίγκιπα Καρόλου – καθώς ενθαρρύνονται να ενταχθούν περισσότεροι» κυκλοφόρησε σχετικό δημοσίευμα του SKY NEWS. Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση στην πόλη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην χώρα μας.

Μάλιστα, το SKY NEWS αναφέρεται εκτεταμένα στην υιοθέτηση της «Terra Carta» από τον Δήμο της Αθήνας, καθώς επίσης και στην συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων και του πρίγκιπα της Ουαλίας με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου τονίζεται ότι ο δήμαρχος της Αθήνας μαζί με τα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων μεταφορών, ενέργειας και κατασκευών υπέγραψαν το σύνολο των αρχών, το οποίο περιγράφεται ως οδικός χάρτης για μια πράσινη ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Τέλος, πλούσιο ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Καρόλου στην Αθήνα παρουσίασε και το BBC αφιερώνοντας χρόνο στη απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας των Αθηνών στο διάδοχο του βρετανικού θρόνου.