Αρχική Αγρότες Θετικά νέα για αγρότες-Μέχρι τέλος Αυγούστου η πληρωμή του 35% των αποζημιώσεων...

Θετικά νέα για αγρότες-Μέχρι τέλος Αυγούστου η πληρωμή του 35% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2019 Ο κ. Λυκουρέτντζος πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας, οι οποίοι του έθεσαν μία σειρά ζητημάτων, όπως οι φετινές ζημιές που υπέστη η παραγωγή, η απαίτηση για συντόμευση των διαδικασιών και γρήγορη αποπληρωμή, όσο και αυτής των ΠΣΕΑ από τις περσινή κακοκαιρία του Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά και στην ανάγκη εφαρμογής νέων τεχνολογιών στο χωράφι (σ.σ. με τάμπλετ) για την ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την απλοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης και τη συντόμευση πληρωμής των αποζημιώσεων.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση με τον κ. Λυκουρέντζο συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Βοργιάδης Χρήστος, ο αντιπρόεδρος, Γκαλαϊτσης Δημήτριος, η γραμματέας, Παπαδημητρίου Ελένη, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Γαλανομάτης Γεώργιος, το μέλος του Εποπτικού, Τζωρτζίδης Αθανάσιος, καθώς και οι κ.κ. Γιαννακάκης Χρήστος (μέλος ΔΣ ΕΛΓΑ και πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) και Στέργιος Κύρτσιος (πρόεδρος ΠΕΚ).

Διαβάστε περισσότερα στο arthro.gr