Αρχική Δήμοι Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διήμερη ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού» συνδιοργανώνουν η αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ.) το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης».
«Με αφορμή το μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, που είναι ο Οκτώβριος, η αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά σε σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας για την ασθένεια και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ενδιαφερόμενων σε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις. Επιδιώκουμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία της πρόληψης και σε ειδικά ζητήματα προστασίας της μητρότητας, όπως η προφυλακτική αξία του θηλασμού.
Φέτος υλοποιούμε ένα διήμερο δράσεων αποκλειστικά εστιασμένων στην ενημέρωση και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού και το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”. Για το σκοπό αυτό καλούμε όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μας και να ακούσουν τις ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες και από γυναίκες που πάλεψαν και νίκησαν τον καρκίνο, καθώς και να εξεταστούν δωρεάν στα ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία που θα λειτουργήσουν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του διημέρου. Η γνώση είναι δύναμη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές», υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Γερακίνα Μπισμπινά.

Στην εκδήλωση, που είναι ελεύθερη για το κοινό, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες από καταξιωμένους γιατρούς της Ε.Χ.Ε.Μ. και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό (αίθουσα του Νερού), ενώ θα προσφέρεται προς όλες τις ενδιαφερόμενες δωρεάν κλινική εξέταση μαστού (ψηλάφηση), υπερηχογράφημα μαστών και κατ’ ιδίαν συμβουλευτική (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μ. Αναγνωστάκη») από έμπειρους ιατρούς της Ε.Χ.Ε.Μ. (ακτινοδιαγνώστες και χειρουργούς μαστού) σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία που θα λειτουργήσουν στο χώρο.
Την εκδήλωση θα στηρίξει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης» με βιωματικές ομιλίες μελών του συλλόγου.