Αρχική Δήμοι Ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο δήμος Κατερίνης

Ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο δήμος Κατερίνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ταΐστρες και ποτίστρες, σε επίκαιρα σημεία, τόσο στην πόλη όσο και στο παραλιακό μέτωπο, τοποθετεί ο Δήμος Κατερίνης προκειμένου να μπορούν τα αδέσποτα να βρίσκουν καθημερινά τροφή και νερό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η προμήθεια σε ταΐστρες και ποτίστρες και η τοποθέτησή τους στις πλατείες ΜακεδονίαςΔημαρχείου και Ελευθερίας, στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Δημοτικό Πάρκο, στον Οικισμό του Σβορώνου, καθώς επίσης στην Ολυμπιακή Ακτήστην Παραλία και στον Κορινό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμοδίου Αντιδημάρχου, Κώστα Φιλοκώστα, «το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, οι περισσότερες ταΐστρες έχουν ήδη τοποθετηθεί ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθούν και οι ποτίστρες». Πρόσθεσε δε ότι «όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα έχουν τοποθετηθεί πάνω από 20 ταΐστρες, καθώς και ανάλογος αριθμός με ποτίστρες».

Ως προς την υλοποίηση του προγράμματος, ο κ. Φιλοκώστας ανέφερε ότι «υπάρχει συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με φιλοζωικούς συλλόγους». Επίσης, τόνισε ότι «η τοποθέτηση ζωοτροφών στις ταΐστρες θα γίνεται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με μέριμνα τόσο των φιλοζωικών σωματείων όσο και του Δήμου Κατερίνης».