Αρχική Υγεία Σύψας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 στην Αττική

Σύψας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 στην Αττική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Νίκος Σύψας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει στο «κόκκινο» η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και αποκαλύπτοντας πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο OPEN, o ειδικός τόνισε πως εφόσον η Αττική τεθεί σε συναγερμό, τότε και τα καταστήματα θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

Ο ίδιος εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής θα τεθούν επί τάπητος τα μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές, που θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες.

Στη συνέχεια, θα επανεξεταστούν.

Ο κ. Σύψας εξήγησε δε, πως τα πράγματα δεν έχουν ακόμη ξεφύγει στην Αττική, ωστόσο οι ειδικοί θέλουν να προλάβουν το ενδεχόμενο αυτό και για αυτό και ζητούν ενισχυμένα μέτρα.

Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%.

Αναφορικά με το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, ο κ. Σύψας είπε πως προκρίνεται μόνο το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου –κάτι που στο παρελθόν είχε αποκλείσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα, ο καθηγητής χαρακτήρισε «γκρίζα ζώνη» τα γυμνάσια, λέγοντας πως ακόμη υπάρχουν ερωτήματα για αυτά.

Κλείνοντας, και αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας είπε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το στέλεχος της Νότιας Αφρικής ενώ υποστήριξε πως δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Εμφανίστηκε επίσης «πολύ αισιόδοξος» για την κολχικίνη και την προσφορά της.