Αρχική Υγεία Νίκος Σύψας: Στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

Νίκος Σύψας: Στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Νίκος Σύψας προειδοποίησε ότι στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων, μιλώντας στο OPEN.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και κάλεσε να μην γίνονται δηλώσεις πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει.

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας, αν πιεστεί το σύστημα δεν αποκλείονται τα οριζόντια μέτρα και πως σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες.

Σημείωσε ότι είναι ελάχιστη η πιθανότητα ένας εμβολιασμένους να μολύνει άλλους.

Ο Νίκος Σύψας είπε πως οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερμετάδοσης και ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί αν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού συνεχιστούν, σχεδόν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μολυνθούν από τη νέα μετάλλαξη. Και αυτό, πρόσθεσε, θα σημάνει μεγάλο κίνδυνο και τεράστια πίεση και πάλι στο σύστημα υγείας.

Όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγεία, τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι να έρθουν νέα οριζόντια μέτρα προειδοποίησε ο Νίκος Σύψας και ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ένα νέο lockdown, απάντησε: «Έχουν γίνει πολλές φορές αυτές οι δηλώσεις στο παρελθόν και είδατε τα αποτελέσματα. Καλό είναι να μην γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Ο ιός έχει την δική του ατζέντα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, η Επιτροπή δεν έδωσε ποτέ οδηγία για να βγουν οι μάσκες. «Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση ότι η επιτροπή έχει δώσει την οδηγία, πετάμε τις μάσκες. Η επιτροπή δεν είπε ποτέ αυτό. Το έχει διευκρινίσει πολύ καλά η κυρία Παπαευαγγέλου. Η επιτροπή κρίνοντας την κατάσταση της χώρας, την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και την μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι συνεχίζουμε όπως πριν. Η μόνη περίπτωση που δεν χρειάζεται είναι όταν περπατάμε στον δρόμο και δεν υπάρχει συνωστισμός.