Αρχική Παιδεία Συνεργασία υπουργείων Εργασίας και Παιδείας για τα ΚΔΑΠ

Συνεργασία υπουργείων Εργασίας και Παιδείας για τα ΚΔΑΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις δικές του απαντήσεις σχετικά με το θέμα της στέγασης και της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) δίνει μέσω ανακοίνωσης του το υπουργείο Εργασίας.

Σε δελτίο τύπου το γραφείο τύπου του υπουργείου επισημαίνει τα εξής:

Σήμερα, από τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 21.512 παιδιά, τα 233 λειτουργούν εντός σχολικών μονάδων σε δύο βάρδιες (14:00 έως 18:00 και 18:00 έως-22:00) και δέχονται 10.497 παιδιά. Εκτός σχολείων λειτουργούν 316 ΚΔΑΠ που δέχονται 11.115 παιδιά.

Τα ΚΔΑΠ σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δομή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η λειτουργία τους δεν εμπλέκεται και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου. Αναμφισβήτητα όμως εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμούμε να οργανωθεί καλύτερα ο θεσμός προς όφελος των παιδιών. Για αυτόν το σκοπό έχουμε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στις σχολικές μονάδες όπου λειτουργούν ΚΔΑΠ και ήδη αρχίσαμε διάλογο με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους Δήμους.