Αρχική Δήμοι Συνεδριακή διάσκεψη ΚΕΔΕ με ΠΕΔ Κρήτης

Συνεδριακή διάσκεψη ΚΕΔΕ με ΠΕΔ Κρήτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης διαδικτυακής συνάντησης διαλόγου μελών της ΓΣ της ΚΕΔΕ από την Κρήτη, στο πλαίσιο των συνεδριακών διασκέψεων της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ με βάσητα δεδομένα και τους περιορισμούς που επιβάλει η πανδημία του covid-19, όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδρίων,  ξεκινάει, αντί του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της,  τις διαδικασίες των συνεδριακών συναντήσεων, με κεντρικό μήνυμα «∆υνατή Αυτοδιοίκηση, για Ισχυρές Τοπικές Κοινωνίες».

Συνολικά θα  πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιασκέψεων, δέκα συνεδριακές συναντήσεις από σήμερα έως και 11 ∆εκεμβρίου 2020.

Η ΚΕΔΕ ενόψει του διαλόγου που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με το υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός νέου νομοσχεδίου που θα προωθεί την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, προχωρά στην επικαιροποίηση των θέσεών της πάνω σε αυτό το ζήτημα, επενδύοντας πολλά στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των δήμων της χώρας, ώστε να διαμορφωθούν κοινά αποδεκτές θέσεις, μέσα από έναν ανοιχτό και ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Ο πρόεδρος της ΚΕ∆Ε ∆ημήτρης Παπαστεργίου καλώντας δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των ΠΕ∆ στις συνεδριακές διαδικασίες τονίζει: «Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού με δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες , διαμορφώνει τις θέσεις της πάνω σε ένα από τα κορυφαία ζητήματα, που αφορά άμεσα τις ζωές όλων μας, αυτό του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Στόχος μας είναι να γίνουν οι δήμοι μας οι φορείς μιας ουσιαστικής θεσμικής και οργανωτικής αλλαγής, που θα οδηγήσει τη χώρα και τις τοπικές μας κοινωνίες μπροστά. Θα συζητήσουμε και θα προτείνουμε τρόπους με τους οποίους θα πετύχουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων μας, πως θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών καθιστώντας τις πόλεις μας περισσότερο πράσινες, πιο φιλικές και πιο ανθρώπινες. Θα αναζητήσουμε ρόλους που θα μας επιτρέψουν να συμμετέχουμε ισότιμα στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, αλλά και στην ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού κράτους. Παρά τη δύσκολη λόγω covid-19 συγκυρία , θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να ακουστεί δυνατά η φωνή κάθε αυτοδιοικητικού, από κάθε γωνιά της Ελλάδος και είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε ένα κείμενο θέσεων και προτάσεων, που θα αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους, προς όφελος των πολιτών. Αν θέλουμε οι τοπικές μας κοινωνίες να είναι ισχυρές, χρειαζόμαστε μια δυνατή Αυτοδιοίκηση».

Το localit.gr θα έχει συνεχή ενημέρωση από τις εργασίες της σημερινής διαδικτυακής συνεδριακής συνάντησης.