Αρχική Ελλάδα Συναγερμός στη ΣΜΥ με 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός στη ΣΜΥ με 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα.

Ο εντοπισμός κρουσμάτων στη ΣΜΥ Τρικάλων σήμανε συναγερμό για την ενεργοποίηση νέων πρόσθετων μέτρων. Συγκεκριμένα, πάνω από το 1/4 των σπουδαστών έχει μολυνθεί από τον ιό, με τον τριψήφιο αριθμό των κρουσμάτων να αποτελεί «υγειονομική βόμβα».

Το ευχάριστο γεγονός ωστόσο, είναι ότι στο σύνολό τους οι σπουδαστές που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 είναι καλά στην υγεία τους. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους μάλιστα είναι ασυμπτωματικά, γεγονός στο οποίο παίζει ιδιαίτερο ρόλο η νεαρή ηλικία αλλά και η καλή φυσική τους κατάσταση.

Σπουδαστές και στελέχη στη ΣΜΥ βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα τις τελευταίες μέρες για να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοιού, ενώ οι χώροι της Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) έχουν απολυμανθεί όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.

Τα ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΣ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Αρχές του υπουργείου Υγείας έκριναν απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Πάνω από 700 στελέχη στο Στρατό Ξηράς είναι ενεργά κρούσματα

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 700 στελέχη στο Στρατό Ξηράς έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό χωρίς ωστόσο να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές και να έχει τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.