Αρχική Παιδεία Συγκροτείται διυπουργική επιτροπή για τη σχολική στέγη

Συγκροτείται διυπουργική επιτροπή για τη σχολική στέγη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η συγκρότηση διυπουργικής επιτροπής, που θα αναζητήσει πόρους για τη σχολική στέγη σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, Μεταφορών – Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

“Ενημέρωσα τους δημάρχους για την κατάσταση της ωριμότητας των σχολείων που υπήρχε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Για να δούμε ποιοι λένε ψέματα και ποιοι λένε αλήθεια”, είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

“Να στείλουν οι δήμοι ποια σχολεία είναι ώριμα, ώστε τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ και να βγουν διαγωνισμοί ώστε να γίνουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, με έμφαση στις δυτικές συνοικίες και τους περιφερειακούς δήμους που για αρκετά χρόνια ήταν ξεχασμένα”, πρόσθεσε ο κ.Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, υπάρχουν μελέτες για έντεκα σχολεία που είναι ώριμες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης (εκ των οποίων οι πέντε στα δυτικά της πόλης) και θα μπουν στους δυο διαγωνισμούς του ΣΔΙΤ. Οι διαγωνισμοί στου ΣΔΙΤ για τα 11 σχολεία αναμένεται να τρέξουν εντός του 2018.