Αρχική Δήμοι Στον Δήμο Σαρωνικού θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2017

Στον Δήμο Σαρωνικού θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2017

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
DCIM100MEDIA

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών Optimist 2017 θα διεξαχθεί στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.) με την υποστήριξη του Δήμου Σαρωνικού, της Δημοτικής Ενότητας Παλαιάς Φώκαιας, του Ν.Α.Ο.Π. Φώκαιας «Πυθέας» και τη συμπαράσταση των ομίλων Ν.Α.Ο. Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας και του Ν.Ο. Λαγονησίου.

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο ναυταθλητικό γεγονός που φιλοξενεί ο Δήμος Σαρωνικού, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 49ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας τον Σεπτέμβριο του 2016 και του Πανελλήνιου Κυπέλου Optimist 11 ετών «Ρέστεια» τον Ιούνιο του 2015.

«Ο Δήμος Σαρωνικού εξελίσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε κέντρο θαλάσσιου αθλητισμού για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τα φυσικά του πλεονεκτήματα: μια ακτογραμμή 22 σχεδόν χιλιομέτρων, τα καθαρά νερά και τις κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν το θαλάσσιο αθλητισμό σε όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και την εγγύτητα με τον αστικό ιστό και τις υποδομές της Αθήνας. Φέτος, υποδεχόμαστε με χαρά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2017, μια διοργάνωση που είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε αθλητές και επισκέπτες» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, ενώ οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον θαλάσσιο κόλπο της Αναβύσσου-Π.Φώκαιας.