Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, περιέγραψε την επίθεση που συνέβη έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου ως επίθεση κατά ενός αστυνομικού, αναφέροντας ότι οι δράστες παρακολούθησαν τον αστυνομικό και του επιτέθηκαν όταν εισήλθε στο περιπολικό.

Επισήμανε ότι πρόκειται για δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό και όχι εναντίον της οικίας ή της προέδρου του Αρείου Πάγου. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία και βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή.

Δημογλίδου: Η επίθεση δεν ήταν εις βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου

«Εδώ, φαίνεται ότι η επίθεση ήταν εις βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι εις βάρος της οικίας. Εδώ, δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά, ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση εις βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η κυρία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλώς ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μια μολότοφ εις βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτόν. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση εις βάρος του αστυνομικού», περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις