Τα ξημερώματα της Πέμπτης, έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου, πραγματοποιήθηκε επίθεση με μολότοφ. Η επίθεση συνέβη γύρω στις 00:45, όταν άγνωστοι άνδρες πέταξαν μολότοφ προς τη σκοπιά που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της προέδρου. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο χέρι και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο λόγω εγκαυμάτων β΄ βαθμού. Το περιπολικό που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ξέσπασε σε φλόγες και κατασβήστηκε από οχήματα της πυροσβεστικής, με τη βοήθεια 8 πυροσβεστών και 2 οχημάτων πυρόσβεσης.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά κανένας από τους προσαχθέντες δεν κατηγορήθηκε και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η έρευνα αρχικά ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, ενώ πλέον η υπόθεση έχει περάσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ελέγχει τα βίντεο από κάμερες στην περιοχή.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η επίθεση στόχευε στον αστυνομικό και όχι στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι ύποπτοι φέρονται να παρακολουθούσαν τον αστυνομικό και να τον επιτέθηκαν μόλις αυτός μπήκε στο περιπολικό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσης θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση τέτοιων πράξεων εγκληματικότητας, ενώ αναφέρθηκε σε σημαντική ενίσχυση των αστυνομικών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Παύλος Μαρινάκης, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, καταδίκασε την επίθεση και τόνισε ότι η Δημοκρατία και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη, δεν τρομοκρατούνται. Εξέφρασε την ευχή για ταχεία ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις