ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως θα προχωρήσει σε ανακοινώσει σχετικά με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το κλείσιμο όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας. Να σημειωθεί ότι, η κ.Κεραμέως θα προβεί σήμερα στις σχετικές ανακοινώσεις διότι χθες η συνεδρίαση της επιτροπής δεν είχε ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση ανέμενε την εισήγηση της προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακιύς σταθμούς θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή και του Βασίλη Κικίλια, αλλά και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Κλειστά δημοτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τόνισε αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως εξήγησε, παρότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση έπαιξε ρόλο η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους, οπότε το μέτρο που προτείνουν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας.

«Να μην ξεχάσουμε ότι αυτή τη φορά η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε ο κ. Τσακρής.