Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Στεγαστικά δάνεια έως 150.000 ευρώ: Σε ποιους θα δοθούν πρώτα

Τα «ευνοϊκά δάνεια» για αγορά στέγη με επιτόκια της τάξης του 1% που απευθύνονται σε νέους 25 έως 39 ετών αναμένεται να δοθούν το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Για να πραγματοποιηθεί η εν λόγω δράση στους δικαιούχους, οι συζητήσεις, αλλά και το πλαίσιο της δράσης θα οφείλουν να έχουν γίνει μέχρι το τέλος του 2022.

Ενώ, να δοθεί προτεραιότητα εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα νέα ζευγάρια που έχουν ήδη αποκτήσει ένα ή περισσότερα παιδιά. Ήδη η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έχει ξεκινήσει συναντήσεις με εκπροσώπους του συνόλου των τραπεζών, προκειμένου να καθοριστούν οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, η χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων αφορά νέους και ζευγάρια 25 έως 39 ετών.

Τα δάνεια θα αφορούν χρηματοδότηση έως 150.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας έως 120τ.μ. και έτος κατασκευής έως το 2007, ενώ οι ωφελούμενοι θα είναι συνολικά 10.000 νέοι η ζευγάρια 25 έως 39 ετών.

Ως κατώτατο εισοδηματικό όριο ορίζονται τα 10.000 ευρώ ενώ το ανώτερο εισοδηματικό όριο θα είναι αντίστοιχο με το επίδομα θέρμανσης.

Ουσιαστικά, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως η ΔΥΠΑ θα χρηματοδοτεί στο 100% τα 3/4 αυτών των δανείων και οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το υπόλοιπο 1/4 του δανείου από τις τράπεζες με τους όρους που αυτές θέτουν.

Παράλληλα, προβλέπεται η χορήγηση άτοκων στεγαστικών δανείων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους ή σε δικαιούχους που θα αποκτήσουν, όσο πληρώνουν το δάνειο, 3+ παιδιά.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Έρχονται 73 προσλήψεις στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων – Δείτε την προθεσμία

Με 73 προσλήψεις θα καλύψει τις άμεσες εποχικές ανάγκες...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ρύθμιση χρεών ή τέλος στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Ρύθμιση χρεών ή τέλος στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις Αντίστροφη μέτρηση για σχεδόν 720.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς...

Πωλητές λαϊκών αγορών: Από Μάρτιο έως Ιούνιο η καταγραφή τους στο ΟΠΣΑΑ

Πωλητές λαϊκών αγορών: Από Μάρτιο έως Ιούνιο η καταγραφή τους στο ΟΠΣΑΑ Ξεκινάει τον Μάρτιο η καταγραφή των αδειούχων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»...

Πήραν ξανά φωτιά οι τιμές στα πρατήρια – Στο 1,9 ευρώ η μέση τιμή της βενζίνης

Πήραν ξανά φωτιά οι τιμές στα πρατήρια - Στο 1,9 ευρώ η μέση τιμή της βενζίνης, σε 30 ημέρες η τιμή των καυσίμων έχει...

«Καμπανάκι» για έλλειψη εργαζομένων στον τουρισμό και το 2024

«Καμπανάκι» για έλλειψη εργαζομένων στον τουρισμό και το 2024. Πάνω από 60.000 κενές θέσεις εργασίας και τη φετινή σεζόν Βραχνά για τις τουριστικές επιχειρήσεις φαίνεται...