Αρχική Περιβάλλον Σταθάκης: «Δεν ακολουθούμε κρυφή πολιτική, στόχος μας να παραμείνει βασικός πυλώνας της...

Σταθάκης: «Δεν ακολουθούμε κρυφή πολιτική, στόχος μας να παραμείνει βασικός πυλώνας της οικονομίας η ΔΕΗ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στόχος είναι να παραμείνει η ΔΕΗ βασικός πυλώνας της οικονομίας, υπό δημόσιο έλεγχο, τόνισε από τη Βουλή, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι «πουλήστε τα όλα».

Ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κοζάνη, όπου είχε επαφές με τοπικούς φορείς, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν ακολουθεί κρυφή ατζέντα, για αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην καρδιά του ενεργειακού τομέα της χώρας και πρόσθεσε πως «ο διάλογος είναι ανοιχτός με την κοινωνία». Εστιάζοντας στα θέματα που συζητήθηκαν με τους φορείς , αλλά και τη ΓΕΝΟΠ, είπε πως αφορούσαν την συζήτηση για παραχώρηση τμήματος των λιγνιτικών μονάδων, αλλά και τις δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος (ΝΟΜΕ).

Παράλληλα απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κατάρρευσης της ΔΕΗ, τόνισε πως σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι «πουλήστε τα όλα» και για να λειτουργήσει αυτό πρέπει να καταρρεύσει η επιχείρηση.

«Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ανοίξει η αγορά ενέργειας, αλλά με συντεταγμένο τρόπο» και διαβεβαίωσε πως «για εμάς, η ΔΕΗ είναι βασικός πυλώνας της ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο», ενώ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί κατάρρευσης της ΔΕΗ τόνισε χαρακτηριστικά πως «μακριά από εμάς αυτά τα σενάρια».

Νωρίτερα στη συζήτηση που αφορούσε την ανάθεση του διαγωνισμού για την προμήθεια καλωδίων και αγωγών, ο κ. Σταθάκης δέχτηκε ερωτήσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη να σημειώνει πως η ΔΕΗ βρίσκεται σε μια δυσμενή κατάσταση, ενώ υπογράμμισε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορούν να τηρηθούν οι ασφαλιστικές δικλίδες για τη διατήρηση του ενεργειακού συστήματος».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων υπογράμμισε πως «είναι γεγονός ότι είτε έχουμε ΝΟΜΕ είτε πώληση μονάδων οδηγούμαστε στην επιδείνωση των συμφερόντων του ελληνικού λαού{..} αυτοί που τσακώνονται αν θα είμαστε με τις ΝΟΜΕ ή με τις πωλήσεις των μονάδων είναι τους επιχειρηματίες».