Αρχική Πολιτική Στ. Κοντονής: Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ίδρυση δικαστικής αστυνομίας

Στ. Κοντονής: Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ίδρυση δικαστικής αστυνομίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
AΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί ένα από τα πάγια αιτήματα δικαστών και εισαγγελέων. Πρόκειται για την ίδρυση δικαστικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, συγκροτήθηκε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ίδρυση της υπηρεσίας 24 χρόνια μετά την αρχική πρόβλεψη με νόμο του… 1993. Έκτοτε, έγιναν αρκετές προσπάθειες για την υλοποίηση της, οι οποίες ωστόσο δεν άγγιζαν ποτέ το στόχο.

Πλέον, και βάσει της απόφασης του αρμόδιου υπουργού, στην επιτροπή θα συμμετέχουν εισαγγελείς και δικαστές που γνωρίζουν εκ των έσω τις ανάγκες της δικαιοσύνης. Έργο της Επιτροπής, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου, θα είναι η περάτωση των εργασιών και η κατάθεση προτάσεων για τη σύσταση της υπηρεσίας.

Στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμμετέχουν η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, η οποία θα τελεί χρέη προέδρου και, ως μέλη της, οι κ.κ. Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα, εφέτης Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αντεισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Σαργιώτης, πρόεδρος Πρωτοδικών, Αντώνιος Αλαπάντας, πρόεδρος Πρωτοδικών, Νικόλαος Δεληδήμος, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και Ελένη Λάππα, δικηγόρος, ειδική συνεργάτης στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.