Αρχική Υπουργεία Σπίρτζης -Κρήτη: Ακυρώνω τους διαγωνισμούς αν δεν συμφωνούν οι δήμαρχοι για ΒΟΑΚ

Σπίρτζης -Κρήτη: Ακυρώνω τους διαγωνισμούς αν δεν συμφωνούν οι δήμαρχοι για ΒΟΑΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον περιφερειάρχη Κρήτης και Δημάρχους του νησιού, συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Λότζια, ο Υπουργός μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αν και δεν κατάφερε να εγκαινιάσει τον νέο υπερσύγχρονο σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, βρίσκεται από αργά χθες το βράδυ στο Ηράκλειο.

«Αν μέχρι την 1η Αυγούστου οι δήμαρχοι της Κρήτης πουν πως δεν τους καλύπτει ο τρόπος που υλοποιούμε το έργο του ΒΟΑΚ εμείς θα ακυρώσουμε τους διαγωνισμούς, είπε ο Υπουργός και τους κάλεσε να δεσμευτούν και να πάρουν θέση, ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, όπως είπε. «Και εμείς θέλουμε αυτοκινητόδρομο από άκρη σε άκρη αλλά δεν είμαστε μάγοι. Στο τέλος του χρόνου δημοπρατείται η στρατηγική Μελέτη που περιλαμβάνει και τα κομμάτια Κίσσαμος – Χανιά και Άγιος Νικόλαος – Σητεία», είπε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος διέψευσε τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ανακοίνωσε τη δημοπράτηση των δύο κόμβων της Αγίας Πελαγίας και είπε ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί ο κόμβος στο Πολυτεχνείο στα Χανιά.Παράλληλα ο Υπουργός είπε ότι θα διατεθούν 25 εκατ. ευρώ για οδικά έργα βελτίωσης.

Κάλεσε επίσης τους δημάρχους να συζητήσουν το θέμα των υδατοδρομίων στην Κρήτη, καθώς έρχεται σύντομα το σχέδιο νόμου στη Βουλή.