Αρχική Παρασκήνιο Χρ. Σπίρτζης: «Είμαι Αλέξης Τσίπρας μέχρι το μεδούλι»

Χρ. Σπίρτζης: «Είμαι Αλέξης Τσίπρας μέχρι το μεδούλι»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Είμαι Αλέξης Τσίπρας μέχρι το μεδούλι», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας για το «αν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο πρώην υπουργός Υποδομών κατηγόρησε, επίσης, τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι από επιλογή της το έργο του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου δεν έχει υλοποιηθεί και υποστήριξε ότι επί δικής του υπουργίας ξεκίνησαν οι εργασίες σε πέντε από τα οκτώ τμήματα του έργου.

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχικά ακυρώσει τον διαγωνισμό καθώς υπήρχε προσφυγή ενός κατασκευαστικού οίκου ο οποίος θα δικαιωνόταν και υποστήριξε ότι οι καθυστερήσεις στο έργο οφείλονται σε μια «άθλια σύμβαση του κ. Σουφλιά, μιας άθλιας αναθεώρησης που έβγαλε το έργο από την αρχική σύμβαση το 2013 και μίας άθλιας αντιμετώπισης του θέματος από την τωρινή κυβέρνηση που ενώ ξεκίνησαν τα πέντε τμήματα, αντί να ξεκινήσουν και τα οκτώ, ακυρώνουν τους διαγωνισμούς χωρίς καμία αιτιολόγηση. Και θέλουν να επιστρέψουν στον αρχικό σχεδιασμό(…). Να γίνει το Πάτρα-Πύργος χωρίς διαγωνισμό»

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε σημαντικές υποδομές, όπως το Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το οποίο ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ». Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι τα έργα δεν τα ολοκλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ΠΑΣΟΚ και ερωτηθείς τι είναι ο ίδιος, ο Χ. Σπίρτζης απάντησε: «Εγώ είμαι Αλέξης Τσίπρας μέχρι το μεδούλι»

«Οι πολίτες έχουν δει το αποτέλεσμα από την Αθήνα μέχρι την Ολυμπία και ότι το έργο έχει τελειώσει μέχρι την Πάτρα. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει μέχρι την Ολυμπία; Βεβαίως! Αν η ΝΔ δεν το είχε βγάλει από τη σύμβαση. Το έβγαλε από τη σύμβαση, έκανε έναν διαγωνισμό που ήταν στημένος», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Κάναμε τους διαγωνισμούς, κάναμε δύο χρόνια διαβούλευση και ξεκίνησε το έργο. Σήμερα η ΝΔ ακυρώνει τους διαφανείς διεθνείς διαγωνισμούς που έγιναν, που τους έχει ελέγξει ο μισός πλανήτης, για να κάνει απευθείας ανάθεση στην Ολυμπία Οδό. Συγχαρητήρια! Κι έχουν τα μούτρα και μιλάνε. Να δούμε πώς θα τα περάσουν αυτά από τα ελεγκτικά όργανα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν το περάσουν κι επειδή δεν θα το περάσουν και το ξέρουν ο αρμόδιος υπουργός αυτό που είπε είναι ότι σε έξι μήνες, αν υπάρχει κυβέρνηση, θα κάνει έναν ενιαίο διαγωνισμό για το σύνολο του έργου κι όχι οκτώ». «Η ΝΔ βρήκε πάνω από 5,5 δισ. συμβασιοποιημένα έργα και ακυρώνει το ένα μετά το άλλο», κατέληξε.