Αρχική Υπουργεία Σκουρλέτης: Ο Πατούλης παίζει με τον πόνο των εργαζομένων – Τι είπε...

Σκουρλέτης: Ο Πατούλης παίζει με τον πόνο των εργαζομένων – Τι είπε για απλή αναλογική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Aνοικτός στον διάλογο για συγκεκριμένες αλλαγές στον «Κλεισθένη 1», με εξαίρεση τη θέσπιση της απλής αναλογικής, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο κοινό συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο υπουργός, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της απλής αναλογικής, είπε ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να ψηφίζουν άσπρο και να βγαίνει μαύρο». Ωστόσο, όσον αφορά την εισήγηση του προέδρου της ΕΝΠΕ Κωνσταντίνου Αγοραστού για κατάργηση της δεύτερης Κυριακής, ανέφερε ότι μπορεί να συζητηθεί. «Αν θέλετε έναν μόνο γύρο, να το δούμε, αν δεν θέλετε δεύτερο γύρο, καταθέστε πρόταση, εδώ είμαστε, ο διάλογος είναι ανοικτός», τόνισε.

Αριθμός υποψηφίων

Ανοικτός εμφανίστηκε ο κ. Σκουρλέτης και σε ενδεχόμενη αύξηση του ορίου στον αριθμό των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει χώρος για δημιουργικές προτάσεις», αλλά αντ’ αυτού επικράτησε ο μηδενισμός στη στάση των αυτοδιοικητικών.

Στο κλείσιμο του συνεδρίου, χθες, οι δύο ενώσεις ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ κατέληξαν σε ψήφισμα το οποίο ξεκινούσε με τη φράση «το σχέδιο νόμου δεν αποτελεί βάση για συζήτηση στο σύνολό του». Από αυτό προκύπτει σαφώς ότι η πλειονότητα των αιρετών απορρίπτουν τον «Κλεισθένη 1» και ζητούν να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος.

Πάντως, ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση ελάχιστες ημέρες πριν λήξει η διορία που έχει τεθεί για τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, επικράτησε για μία ακόμα φορά κλίμα πόλωσης, όπως έγινε φανερό και από τις ατάκες που αντάλλαξαν ο υπουργός Εσωτερικών και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, οι οποίες μάλιστα δεν είχαν άμεση σχέση με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει σε πολλούς δήμους για τις προσλήψεις εργαζομένων σε αυτούς, με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, κατηγόρησε τον κ. Πατούλη ότι λαϊκίζει και «παίζει με τον πόνο των εργαζομένων». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανταπάντησε ότι ο υπουργός Εσωτερικών «έχει χάσει την μπάλα»