Αρχική Ελλάδα Σεισμός στη Σάμο: Εκκενώνονται περιοχές υπό τον φόβο ισχυρού μετασεισμού 6 Ρίχτερ

Σεισμός στη Σάμο: Εκκενώνονται περιοχές υπό τον φόβο ισχυρού μετασεισμού 6 Ρίχτερ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκκενώνονται περιοχές καθώς υπάρχει φόβος για ισχυρό μετασεισμό 6 ρίχτερ, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το Δήμο Ανατολικής Σάμου. Ο σεισμός των 6,7 ρίχτερ ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα και προκάλεσε αρκετές ζημιές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτατη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ από το Δήμο Ανατολικής Σάμου:
«απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί :
  1. Όσον αφορά στην πόλη της Σάμου, τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή
  2. Όσον αφορά στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας

Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών θα στεγαστούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Η παρούσα απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο».

Η απόφαση αυτή έχει παρθεί εξαιτίας της μετασεισμικής ακολουθίας, που προκαλεί φαινόμενα κατολισθήσεων, αλλά και εν αναμονή ενός ισχυρού μετασεισμού που σύμφωνα με τους επιστήμονες αναμένεται να φθάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ.