Αρχική Δήμοι Σε διαβούλευση οι προτάσεις του Δήμου Πεντέλης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Σε διαβούλευση οι προτάσεις του Δήμου Πεντέλης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Πεντέλης, ζητά τη γνώμη των πολιτών για τις προτάσεις που θα καταθέσει προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Διενεργεί την 1η  διαβούλευση κάνοντας «πράξη τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της πόλης», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η απόφαση της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις του Δήμου και να συμπεριλάβει τη γνώμη όσων περισσοτέρων πολιτών .

Οι πολίτες, μέσω των σύγχρονων εργαλείων της νέας ιστοσελίδας του Δήμου μπορούν, με απλό και φιλικό τρόπο να υποβάλλουν τις προτάσεις τους τις κατηγορίες χρηματοδοτήσεων  που δικαιούται ο Δήμος από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, Στην ιστοσελίδα του Δήμου γίνεται συνοπτική περιγραφή των έργων και δράσεων που μπορεί να χρηματοδοτηθούν.

Οι ενότητες είναι:

  1. Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
  2. Αστική Αναζωογόνηση
  3. Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων
  4. Smart Cities
  5. Ωρίμανση έργων και δράσεων – Μελέτες
  6. Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμεΑ
  7. Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)
  8. Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στου Δήμους

Η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή από την 10/12/20, ώρα 09:00 έως και την 23/12/20, ώρα 23:59 και οι πολίτες μπορούν να την δουν στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο: https://penteli.gov.gr/opinions_antonis_tritsis/

Όπως δήλωσε σχετικά η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά: «Εγκαινιάζουμε ένα νέο θεσμό, αυτόν των διαβουλεύσεων με τους πολίτες, για σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο μας.  Στοχεύουμε στη βελτίωση τόσο του τρόπου λήψης, όσο και της ποιότητας των αποφάσεων που λαμβάνονται, μέσω της ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών και την εμβάθυνση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Ξεκινάμε τις διαβουλεύσεις με ένα πολύ σημαντικό θέμα, τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και τις χρηματοδοτήσεις που θα αντληθούν από αυτό, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία να αλλάξει το πρόσωπο του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια.

Σας προσκαλώ λοιπόν, όλους να συμμετέχετε σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες προτάσεις για το Δήμο μας, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής στην πόλη».